Υποψήφιοι Δ.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ

Ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην πόλη του Ρεθύμνου, στον κλάδο της εστίασης. Είμαι παντρεμένος με την Βέρα Αυγουστάκη και πατέρας τριών παιδιών. Από το 2007, επεκταθήκαμε επαγγελματικά στην πόλη του Ηρακλείου και στη συνέχεια, σε Κύπρο και Σερβία με την μορφή franchise. Από το 2010 είμαι ενεργό μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εστίασης και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής στο Δήμο Ρεθύμνης.

ΕΝΤΛΙΡΑ ΒΕΛΑΪ

Γεννήθηκα το 1973 στο Αργυρόκαστρο Αλβανίας. Είμαι απόφοιτη του Πανεπιστημίου του Αργυρόκαστρου τμήμα αλβανικής γλώσσας και λογοτεχνίας. Είμαι παντρεμένη και έχω τρία παιδιά. Εχω παρακολουθήσει με επιτυχία διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως ελληνική γλώσσα και πολιτισμό. Είμαι μέλος της Κοινότητας Αλβανών Ρεθύμνου. Διδάσκω εθελοντικά μαθήματα στην αλβανική γλώσσα στα παιδιά της δεύτερης γενιάς. Αγαπώ την πόλη που με αγκάλιασε εδώ και 30 χρόνια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΣΤΟΣ

Είναι Δημοτικός Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρεθύμνης. Το 2011-2014 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έκανε το διδακτορικό του στην Βιοφυσική στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου. Εργάστηκε ως Ερευνητής Bιοϊατρικών Επιστημών στις Η.Π.Α. και Γερμανία. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο ΕΛΜΕΠΑ. Εργάστηκε ως Ερευνητής στο ΙΤΕ και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Βουλή.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΓΑΣΠΑΡΑΚΗΣ

Γεννήθηκε το 1990, μεγάλωσε και ζει στον Πλατανέ Ρεθύμνου. Απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος και Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά ως Ξενοδόχος σε οικογενειακό τουριστικό κατάλυμα στον Πλατανέ. Διατελεί Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανέ – Τσεσμέ με ιδιαίτερη γνώση και ενασχόληση σε όλα τα αναπτυξιακά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου του. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΕΡΟΥΚΗ

Ονομάζομαι Μαργαρίτα Γερούκη. Είμαι εκπαιδευτικός, διευθύντρια στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου. Ως ενεργή πολίτης αρθρογραφώ συστηματικά στον τοπικό τύπο και συμμετέχω εθελοντικά στη ζωή της πόλης μας, οργανώνοντας δράσεις και επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά σε θέματα σεξουαλικής υγείας, ένα επιστημονικό πεδίο για το οποίο έχω κερδίσει διεθνείς διακρίσεις και αναγνώριση. Αναζητείστε περισσότερα για εμένα και τη δουλειά μου @mgerouki.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

Είμαι ο Βασίλης Γιακουμάκης από το Σελλί Ρεθύμνου. Εργάζομαι επί σειρά δεκαετιών στην τράπεζα της Ελλάδος, παράλληλα όμως, κατά καιρούς ασχολήθηκα με την Εστίαση και με την Βιολογική Κτηνοτροφία. Έλαβα και εγώ την απόφαση να ασχοληθώ και με τα Δημοτικά μας δρώμενα. Μοναδικός μου στόχος, η περαιτέρω ισόρροπη και ορθή ανάπτυξη της πόλης μας και των οικισμών μας, εις όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της Δημοτικής μας περιφέρειας. Μία ανάπτυξη που θα προκύψει από τη δημιουργική συνεργασία με τις άλλες και τους άλλους συνυποψηφίους μου και με τον καθόλα πετυχημένο Δήμαρχο μας Γιώργο Μαρινάκη.

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Η Βιργινία Γιάννιτσα Γεωργακάκη είναι ενεργό μέλος του Ρεθύμνου όταν εγκαταστάθηκε το 1996 από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής στον τόπο καταγωγής της. Σε αυτά τα χρόνια έμαθε, αφουγκράστηκε πως τα προβλήματα της καθημερινής ζωής των συμπολιτών της χρειάζονται μια διαφορετική «θέαση». Ως καθηγήτρια και εξετάστρια Αγγλικών γνωρίζει καλά την αξία της παιδείας και της εκπαίδευσης, ενώ ως επιχειρηματίας (διατηρεί φωτογραφείο με τον σύζυγο της Γιώργο Γεωργακάκη) γνωρίζει τις δυσκολίες στον ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα η ενασχόληση της με τον τουρισμό, την κρατά σε άμεση επαφή με τον βασικό τροφοδότη της οικονομίας της πόλης (επιπλέον σπουδές Οικονομικών και Μάρκετινγκ) και της ευρύτερης περιοχής, έτσι ώστε βιώνοντας τα προβλήματα, είναι σε θέση να προτείνει λύσεις αποτελεσματικές. Από το 2019 η Βιργινία συμμετέχει στην επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, στην Εκπαίδευση στο ΡΕΘελοντω και στην ομάδα Μάρκετινγκ στον δήμο. Επιπλέον διδάσκει Αγγλικά στο δήμο Ρεθύμνης και στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο σε γειτονικό δήμο.

ΑΝΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΓΚΙΚΑ

Iατρός Ωτορινολαρυγγολόγος, εργάζεται από το 2009 στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του DavisCalifornia των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Έχει εξειδικευτεί στην Νευροωτολογία και Ακοολογία στο Πανεπιστήμιο του Wurzburg της Γερμανίας. H επιστημονική της παρουσία είναι ενεργή διεθνώς, με πολύ μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε έγκριτα ξένα περιοδικά και εισηγήσεων σε διεθνή συνέδρια. Έχει διδάξει στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ της Ιατρικής Εταιρίας Ακοολογίας, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ Ρεθύμνου, μέλος στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Ρεθύμνου επί σειρά ετών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου. Είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος από το 2019, πρώτη σε σταυροδοσία για τον μητροπολιτικό Δήμο Ρεθύμνου. Από το Σεπτέμβριο του 2019 εκτελεί χρέη Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ρεθύμνου, Αντιπρόεδρος του “Κέντρου Πρόληψης” Νομού Ρεθύμνου και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου “ΑΓΑΠΗ”. Σύζυγος της είναι ο Δρ.Πέτρος Γκίκας, Τακτικός Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κι έχουν δύο παιδιά, την Έλενα και τον Νίκο, φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ

Γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στο Ρέθυμνο. Γονείς του ήταν ο Ευάγγελος και η Σοφία Ηλιάκη. Αρχιτέκτονας Μηχανικός με ειδικότητα στην αποκατάσταση ιστορικών και παραδοσιακών κτιρίων. Παντρεμένος με την επιχειρηματία Κατερίνα Ξεκάλου. Έχουν μια κόρη. Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Φλωρεντίας. Ενεργό μέλος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Συνεργάστηκε με τη Μελίνα Μερκούρη συμβάλλοντας στη διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου Ρεθύμνου. Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου ΑΡΚΑΔΙ. Είναι τ.Πρόεδρος Αρχιτεκτονικού Συλλόγου Ρεθύμνου, τ.Πρόεδρος κατοίκων Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου, τ.Αντιδήμαρχος στο Δήμο Ρεθύμνης και πρώην Δήμο Νικ.Φωκά, τ.Πρόεδρος της ΚΕΔΗΡ, τ.Εντεταλμένος σύμβουλος: Τεχνικών Έργων, Κυκλοφοριακού, Δημοτικής Αστυνομίας, Ιστορικών Μνημείων, Αγροτικής Ανάπτυξης, Πρασίνου, Βοήθεια στο σπίτι, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και Πρασίνου Δήμου Ρεθύμνης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1952. Είναι Οικονομολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιά (πρώην Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά). Ζει μόνιμα στο Ρέθυμνο, παντρεμένος με την Αθηνά Κανιαδάκη και έχουν δύο κόρες την Ειρήνη και την Εμμανουέλα. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Τουρισμό από το 1979, σε θέσεις Οικονομικού Διευθυντή και Διευθυντή Προσωπικού σε εταιρείες των αδελφών Δασκαλαντωνάκη. Έως το 2012 ήταν Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στην GRECOTEL AE. Παράλληλα, υπήρξε εισηγητής σε σεμινάρια σε θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ανθρώπινου Δυναμικού ενώ επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος του Δ.Σ της δημόσιας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και είναι μέλος της Ε.Ε.Δ.Ε και του Ο.Ε.Ε Στις δημοτικές εκλογές του 2014, οι Ρεθυμνιώτες, τον τίμησαν με την ψήφο τους με αποτέλεσμα να εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία δημοτικός σύμβουλος. Στη διάρκεια της θητείας του ήταν Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες Δημοτικής διοίκησης και από το 2016 έως και σήμερα, Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου.

ΚΩΣΤΗΣ Ι.Γ. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ (ΚΙΓΚ)

Ο Κωστής Ι. Γ. Καλλέργης είναι δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω. Γεννημένος στη Λούτρα Δήμου Ρεθύμνου απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου από το 1982. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λούτρας Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ρεθύμνου και του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ. Είναι παντρεμένος με την Καθηγήτρια Φιλόλογο Αθηνά Ζησηνακη με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά,τον Ανδρέα, Καθηγητή Νομικής, και τόν Δημήτρη, Σκηνοθέτη. Ως ποιητής, γνωστός με το ψευδώνυμο Κ.Ι.Γ.Κ., έχει δημοσιεύσει μαντινάδες και δύο Ποιητικές Συλλογές : “Μαντινάδες και τραγούδια της Κρήτης” (τρεις επανεκδόσεις) και “Ανθάκανθα” και έχει επιμεληθεί έκδοσης 3 Τόμων Κρητικών Παραμυθιών.

ΑΝΝΑ ΚΑΤΣΟΠΡΙΝΑΚΗ ΜΑΡΚΟΥΛΙΔΑΚΗ

Γεννήθηκα το 1971 στις Αρχάνες Ηρακλείου, απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Κρήτης και του Διδασκαλείου Νηπιαγωγών. Έχω διατελέσει Πρόεδρος σε Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και εκπρόσωπος στην Ένωση Γονέων. Αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου ‘’Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία Δήμου Ρεθύμνης’’, μέλος ομάδων πολιτιστικών δράσεων και της Επιτροπής Εθελοντισμού του Δήμου. Επίσης, αναπληρωματικό μέλος στο ΠΥΣΠΕ και στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβουλίο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης μετά από συμμετοχή μου στις Εκλογές Αιρετών. Είμαι παντρεμένη με τον Ρεθυμνιώτη Μιχάλη Μαρκουλιδάκη και έχουμε μαζί τρία παιδιά.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

Σπούδασε στην Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης, στην Σχολή Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1, σε Ιδ. Σχολή λογιστών και φοιτά στο Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργάζεται στα τοπικά ΜΜΕ από το 1997 και είναι αρχισυντάκτης στην εφημερίδα «Ρέθεμνος». Για 24 χρόνια ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στους Δήμους Κουλούκωνα και Μυλοποτάμου με αρμοδιότητα στους τομείς Πολιτισμού και Παιδείας. Είναι ο μακροβιότερος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στην Ελλάδα (2003-2022) και έχει έντονη δράση σε φορείς και συλλόγους.

ΙΩΣΗΦ Ι.ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ (ΣΗΦΗΣ)

Ονομάζομαι Κοκολάκης Ι. Ιωσήφ (Σήφης).Γεννήθηκα στο Ρέθυμνο στις 03 Ιανουαρίου 1986 και έχω καταγωγή από την Μύρθιο Ρεθύμνου και την Ασή Γωνιά. Είμαι παντρεμένος με την Ασπασία Μπυράκη όπου έχουμε αποκτήσει τρία παιδιά. Είμαι απόφοιτος επαγγελματικού λυκείου ΤΕΕ με ειδικότητα πληροφορικής. Επαγγελματικά δραστηριοποιούμε στο χώρο της βιοτεχνίας του εμπορίου και του τουρισμού.

ΘΩΜΑΣ ΚΡΕΒΕΤΖΑΚΗΣ

Γεννήθηκε το 1970. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι παντρεμένος με την αρχιτέκτονα Άννα Γαλλιάκη και έχουν δυο παιδιά .Υπήρξε υπεύθυνος του Κέντρου Νέων του Δήμου Ρεθύμνου και των Εικαστικών Εργαστηριών , με έντονη κοινωνική και πολιτιστική δράση. Το 2019 εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος ως επικεφαλής της παράταξης «Οι πολίτες μπροστά» και είναι Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Ρεθύμνης.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΔΑΚΗΣ

Ο Ανδρέας Λαδάκης του Κωνσταντίνου και της Γεωργίας το γένος Μουντάκη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην παλαιά πόλη του Ρεθύμνου, είναι παντρεμένος με την Αννέτα Σαχπάζη και έχουν μία κόρη τη Γεωργία. Άρχισε τα μαθητικά του χρόνια στο 1ο Δημοτικό σχολείο μετά στο 1ο Γυμνάσιο και ακολούθως στο Ε.Π.Λ. Είναι απόφοιτος του BCA College από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Έχει ασχοληθεί με αρκετά επαγγέλματα κυρίως στον τομέα του τουρισμού και συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο ίδιο αντικείμενο και τις μεταφορές. Ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού του, καθώς από μικρός έχει υιοθετήσει αυτόν τον τρόπο ζωής έχοντας περάσει από όλες τις ομάδες καλαθοσφαίρισης του Ρεθύμνου. Έχοντας διατελέσει προπονητής κυρίως σε μικρές ηλικίες, το 2010 ιδρύει την Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου η οποία διαγράφει μία σημαντική πορεία αφού κατακτά δυο πρωταθλήματα Κρήτης και τη μια χρονιά από αυτές κάνει ιστορικές νίκες στη Γ εθνική κατηγορία. Ξεχωριστό κομμάτι και πιο ουσιαστικό ήταν η ίδρυση σε πολλά μέρη του νομού, ακαδημιών καλαθοσφαίρισης που σε ελάχιστο χρόνο φέρνουν στο μονοπάτι του αθλητισμού ένα μεγάλο αριθμό μικρών παιδιών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΛΕΔΑΚΗΣ

Ο Δημήτρης Λελεδάκης του Νικολάου γεννήθηκε το 1968 στο Ρέθυμνο και μεγάλωσε στα Μυριοκέφαλα. Είναι παντρεμένος με την Ελευθερία Τζωρτζινάκη, εκπαιδευτικό, κατοικούν στο Ατσιπόπουλο και έχουν 4 παιδιά. Είναι υπάλληλος στη ΔΕΔΔΗΕ Ρεθύμνου και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης στο Δήμο Ρεθύμνου. Επί χρόνια έχει αναπτύξει πολύπλευρη δραστηριότητα στα κοινά. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος για πρώτη φορά το 1998 στο Δήμο Λαππαίων. Στον Δήμο Λαππαίων διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος. Συμμετείχε στο Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Επισκοπής. Είχε ενεργό συμμετοχή στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυριοκεφάλων από νεαρή ηλικία, στον οποίο ήταν και πρόεδρος. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Γυμναστηρίου Επισκοπής. Ήταν γραμματέας στο Δ.Σ. της Λέσχης Προσωπικού της ΔΕΗ. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στο ΔΣ του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ρεθύμνου και είχε συμμετάσχει στο ΔΣ της ΔΕΥΑΡ. Υπηρέτησε και υπηρετεί το Δήμο Ρεθύμνου με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΙΤΙΝΑΣ

Γεννημένος το 1976, παντρεμένος με την Μαρία Αρ. Καραγιάννη μεγαλώνουμε την οικογένεια μας με δυο παιδιά 12 και 6 ετών. Γιός του Μανώλη Λίτινα, πρώην Νομάρχη και σταθερά άνθρωπο της Αυτοδιοίκησης, δρώ στο Ρέθυμνο γνωρίζοντας πως ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσεις τον τόπο σου είναι μέσα από την συμμετοχή, την συνέπεια και τη διαρκή προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό. Πολιτικός Μηχανικός με προσωπική συμμετοχή στα μεγαλύτερα δημόσια και ιδιωτικά έργα του Ρεθύμνου, με συνεχή παρουσία στα δημόσια πεπραγμένα προσπαθώ να μετατρέπω διαρκώς τον χρόνο σε έργο, τις γνώσεις σε πεπραγμένα, την εμπειρία σε αποτέλεσμα. Διαρκές προσωπικό στοίχημα: να παραδώσουμε μια πολυεπίπεδα, καλύτερη κοινωνία στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Το 2020 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ρεθύμνης με τη Νέα Αντίληψη και έως σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΛΑΣ

Γεννήθηκε το 1979 κατοικεί στο Ρέθυμνο και είναι γιος της Ειρήνης και του Κωνσταντίνου Μαλά. Παντρεμένος με τη Μαρία Βιργινία Μπιράκη έχει 2 παιδιά. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2003 στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πήρε την ειδικότητα “Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός”. Από το 2005 διατηρεί τεχνικό γραφείο στο Ρέθυμνο με αντικείμενο τις μελέτες και τις κατασκευές οικοδομικών έργων. Επίσης ασχολείται με τη διαχείριση και την υποστήριξη τουριστικών καταλυμάτων. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα και συγκεκριμένα με την καλλιέργεια και εμπορία ελαιολάδου. Από το 2011 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ρεθύμνης, έχοντας διατελέσει πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. , αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα στα πολεοδομικά θέματα, ενώ από το 2019 έως σήμερα είναι αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα στα τεχνικά θέματα και τον προγραμματισμό και πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρίας ΡΙΘΥ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Α.Κ.Ο.Μ.Μ. – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ. Έχει διατελέσει μέλος της επιτροπής ποιότητας ζωής και της οικονομικής επιτροπής του δήμου Ρεθύμνης, του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου και του Ν.Π.Δ.Δ. “Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία”. Μιλάει Ιταλικά και Αγγλικά. Από τα νεανικά του χρόνια ασχολείται με τα κοινά με την πεποίθηση ότι το καλύτερο αύριο δεν κερδίζεται με την απαξίωση θεσμών και ανθρώπων αλλά με ανιδιοτελή προσφορά.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ MΑΝΟΥΣΑΚΗ

Η Χρυσούλα Mανουσάκη είναι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός, ενεργειακός Επιθεωρητής κτιρίων και ελεγκτής δόμησης κτιρίων. Είναι Γενική Γραμματέας συνδέσμου εργοληπτών Δημοσίων Έργων Νομού Ρεθύμνου και εκλεγμένο μέλος της Κ.Ε.του ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ., αναπληρώτρια συντονίστρια του τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου 2023. Είναι Μέλος του συλλόγου ΑΓΑΠΗ, της ΧΕΝ Ρεθύμνου, του συλλόγου Μικρασιατών Ρεθύμνου, της χορωδίας Μικρασιατών, της Δημοτικής χορωδίας Ρεθύμνου, του πολιτιστικού συλλόγου Περιβολίων, του συλλόγου ιδιοκτητών εκτός σχεδίου δόμησης, του συλλόγου φίλων ατόμων με Alzheimer.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗΣ

Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1969. Δεύτερος γιος του Θανάση και της Κωνσταντίνας Μαρκαντώνη, μεγάλωσε στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου όπου και διαμένει μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Ευα, κόρη του Μανόλη και της Μαρίας Μαριόλου και πατέρας 3 παιδιών. Από μικρή ηλικία ήταν ενεργό μέλος της Δημοτικής Φιλαρμονικής τόσο στην Μπάντα όσο και τις ορχήστρες της. Στα 22 ξεκίνησε την τραπεζική του καριέρα με πρώτο σταθμό την Γενική Τράπεζα, αποκτώντας τα προσόντα και γνώσεις που τον ανάδειξαν στην θέση του υποδιευθυντή στην Τράπεζα Κύπρου και του διευθυντή στην Millennium Bank μετέπειτα. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τον τουριστικό χώρο, έχοντας ένα μικρό παραδοσιακό ξενώνα στην Παλιά πόλη. Παράλληλα είναι μέλος επιτροπών και τομέων στο καρναβάλι Ρεθύμνου, υπεύθυνος όλων των τελετών έναρξης, ενώ έχει μεγάλη συνεισφορά σε όλες τις εθελοντικές πολιτιστικές δράσεις και δρώμενα της πόλης μας.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ

Ο Νεκτάριος Μεταξάκης είναι Αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού όπου υπηρέτησε ως Πιλότος Ελικόπτερων. Γεννήθηκε το 1967 στο Ρέθυμνο και είναι παντρεμένος με δύο κόρες. Έχει πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΠΑ), και Executive-Master in Business Administration από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Έχει δίπλωμα Πλοιάρχου Γ΄ Εμπορικού Ναυτικού και πλέον απασχολείται με τον τουρισμό, ενώ είναι και καθηγητής στα ΙΕΚ Ηρακλείου.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΙΧΑΛΑ

Η Ελευθερία Μιχάλα γεννήθηκε, μεγάλωσε στο Ρέθυμνο και έχει Μικρασιατική καταγωγή. Είναι κόρη του αείμνηστου Λευτέρη Μιχάλα και της Στέλλας Ρουσάκη Μιχάλα. Απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος σχολής πιάνου του Ωδείου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ζάλτσμπουργκ και στην Οξφόρδη. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια μουσικής, στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Μαρία Αμαριώτου» του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο Ελληνικό Ωδείο παράρτημα Ρεθύμνης και στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων. Έχει συμμετάσχει σε Διοικητικά Συμβούλια πολλών σημαντικών οργανισμών και κοινωνικών φορέων. Στις εκλογές του 2015 εξελέγη σύμβουλος στην Δημοτική Κοινότητα Ρεθύμνης με τον Συνδυασμό «Νέα Αντίληψη» και στις εκλογές του 2019, επανεξελέγη - πρώτη σε σταυρούς - και ανέλαβε έως σήμερα Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνης. Συμμετείχε στις Εθνικές Εκλογές τον Ιούνιο του 2023 ως Υποψήφια Βουλευτής Νομού Ρεθύμνης με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΤΑΚΗΣ

Γεννήθηκε το 1976 στον Πλατανέ. Είναι το πρώτο παιδί του Γιάννη κ της Δέσποινας. Έχει δυο αδέρφια: τον Γιάννη Μοτάκη και τον Κυριάκο Καταρτζή. Από το 1997 δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης, διατηρώντας ένα εστιατόριο στον Πλατανέ, μέχρι και σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Λαρεντζάκη, με την οποία έχει αποκτήσει δυο παιδιά. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 2014 και επανεκλέχτηκε το 2019. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ρεθύμνης «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία» από το 2017 μέχρι το 2021 και είναι Πρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Α’ βάθμιας εκπαίδευσης.

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΞΕΖΩΝΑΚΗΣ

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1967. Είμαι πτυχιούχος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π. (1992). Από το 1993 έως σήμερα δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στο Ρέθυμνο ως ελεύθερος επαγγελματίας. Την τριετία 2013-2016 διετέλεσα Πρόεδρος της Ν. Ε. ΤΕΕ Ρεθύμνου. Από το 2016 ως σήμερα είμαι μέλος της Κεντρ. Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Από το 2019 έως σήμερα είμαι ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Ρεθύμνης σε τεχνικά θέματα.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ A. ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

Γεννήθηκα το 1981 στο Ρέθυμνο με καταγωγή από το Σελλί και τον Πίκρη Ρεθύμνου. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και των στρατιωτικών υποχρεώσεων ασχολήθηκα με την οικογενειακή επιχείρηση. Είμαι μέλος της Δημοτικής Κοινότητας από το 2019.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Γεννηθείς στο Ρέθυμνο το 1997 και απόφοιτος του τμήματος Οικονομικού Πανεπιστημίου Κρήτης! Είναι πολυπράγμων, καθώς έχει εργαστεί επί 8 χρόνια στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού. Παράλληλα έχει ήδη υπάρξει ελεύθερος επαγγελματίας σε κατάστημα εστίασης, εργάζεται στον Ιδιωτικό τομέα και συγχρόνως είναι υπεύθυνος τουριστικής επιχείρησης.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

Είναι Φυσικός Καθηγητής Πανεπιστημίου στο ΕΛΜΕΠΑ με σπουδές στη Κρήτη και στη Γαλλία και μεταδιδακτορική έρευνα στη Γερμανία και στη Γαλλία. Έχει εργασθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (επισκέπτης καθηγητής), στο ΙΤΕ (εκλεγμένος ερευνητής) και στο ΑΠΘ (εκλεγμένος Λέκτορας). Είναι Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Laser και ιδρυτικό μέλος του. Έχει πλούσια διοικητική εμπειρία καθώς έχει διατελέσει επί 12 χρόνια εκλεγμένος Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής, 4 χρόνια εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΤΕΙ Κρήτης και 5 χρόνια εκλεγμένος Αντιπρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΣΗΦΟΣ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ρέθυμνο. Είμαι ο τρίτος γιος του Γεωργίου Παπαδόσηφου και της Ευαγγελίας Σκλομπονάκη. Αποφοίτησα από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Μαθητής της Γ’ Λυκείου εκπροσώπησα τον Ν.Ρεθύμνου ως “ΕΦΗΒΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ” στη «ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ». Φοιτητής, υπήρξα πρόεδρος των φοιτητών του Συλλόγου Οικότροφων Κρητικής Εστίας Αθηνών (Σ.Ο.Κ.Ε.). Είμαι πρόεδρος του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου «ΣΥΝΠΟΛΙΣ», του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιαννουδίου και ιδρυτικό μέλος της καρναβαλικής ομάδας Ρεθύμνου «ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ».

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΟΒΙΑΣ

Είμαι πτυχιούχος φυσικής αγωγής και κάτοχος Masters στις Αθλητικές Επιστήμες από Πανεπιστήμιο Loughborough του Ηνωμένου Βασιλείου και Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας από το 2013 και έχω συμμετάσχει σε 15 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 18 Πανευρωπαϊκά, καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, του 2008 στο Πεκίνο, του 2012 στο Λονδίνο του 2016 στο Ρίο, και του 2021 στο Τόκιο. Πρόεδρος του ΟΚΑ Αρκάδι που καλλιεργεί τα αθλήματα του Βόλεϊ – Μπάσκετ – Στίβου - Ενόργανης Γυμναστικής – Άρσης Βαρών – Πάλης- και γυμναστικής για όλους από το 2020 έως και σήμερα. Έχω δύο παιδιά τον Γιώργο πτυχιούχο Ιατρικής και τον Βασίλη τελειόφοιτο Λυκείου. Για το 2021 οργάνωσα στο Ρέθυμνο την διοργάνωση Golden Age 2020 η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός αθλητικού τουρισμού στην Ευρώπη και απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 50+. Το 2023 ολοκλήρωσα το Νέο Κλειστό γυμναστήριο Ενόργανης Γυμναστικής στο Πανεπιστήμιο Γάλλου.

ΣΤΕΛΙΟΣ Ι. ΣΑΜΨΩΝ

Γεννήθηκα το 1973 στο Ρέθυμνο, γιος του Ιωάννη Σαμψών από το Ατσιπόπουλο και της Μαρίας το γένος Μακρυδάκη από τους Κούμους. Είμαι λογιστής Α ́ Τάξης ενώ παράλληλα δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στον κλάδο των χώρων στάθμευσης και του τουρισμού στην πόλη του Ρεθύμνου. Η ενασχόληση μου με τα κοινά δεν είναι σημερινή, έχω ήδη μία θητεία ως Δημοτικός Σύμβουλος (2014-2019)αλλά και ως εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος& Καθαριότητας (2017-2019). Σας ξέρω και με ξέρετε, μπορώ να σας ακούσω, να σας καταλάβω και να βοηθήσω για τη βελτίωση της καθημερινότητας μας.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΕΡΒΙΛΑΚΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και κατάγεται από το Χρωμοναστήρι και τα Ακούμια. Αποφοίτησε από το 5ο ΤΕΕ Αθηνών με πτυχίο βοηθού Οικονομίας και Διοίκησης. Μένει μόνιμα στο Ρουσσοσπίτι, είναιι παντρεμένη με τον εργολάβο οικοδομών Μανούσο Σαριδάκη και έχουν τρεις κόρες. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη σε πολυκατάστημα για πέντε χρόνια. Υπήρξε για χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου- Δημοτικού Σχολείου Ρουσσοσπιτίου. Ήταν Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ρουσσοσπιτίου, ασχολείται ενεργά με τα κοινά τα τελευταία 18 χρόνια, ενώ από το 2019 είναι επικεφαλής του δικτύου εθελοντών ΡΕθελοντώ του Δήμου Ρεθύμνης.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΚ. ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1973. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην «Πολιτική Ανάλυση και Πολιτική Θεωρεία» του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς φορείς τους οποίους και υπηρέτησε από διάφορες θέσεις. Το 2010 εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος και από το 2014έως και σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ρεθύμνης

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗΣ

Γεννήθηκα το 1991 και μεγάλωσα στο Ρέθυμνο. Είμαι γιος του Ελευθερίου Σπαντιδάκη, συνταξιούχου της Εθνικής Τράπεζας και της Ελένης Ρανουτσάκη, Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του ΠΜΣ Περιβαλλοντική Γεωτεχνολογία .Διετέλεσα Πρόεδρος του Συλλόγου προπτυχιακών φοιτητών και γραμματέας του συλλόγου μεταπτυχιακών και υποψηφίων διδακτόρων. Το 2019εκλέχτηκα στην κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ σε ηλικία 28 ετών. Από το 2019 διατηρώ τεχνικό γραφείο στο Ρέθυμνο.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΡΑΚΗΣ

Γεννήθηκα στα Περιβόλια Ρεθύμνης, είμαι παντρεμένος με την Γεωργία Λίτινα και έχω δύο παιδιά, τον Δημήτρη και την Χρυσούλα-Μαρία. Τέως Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβολίων Μισιρίων “Εμμανουήλ Παχλά”, ΕΠΣ Ρεθύμνου, Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ρεθύμνης, Εργαζομένων Δήμου Ρεθύμνης, Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων3ου Γυμνασίου Ρεθύμνης, Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων 3ου Λυκείου Ρεθύμνης, νυν Πρόεδρος Σωματείου Ρεθύμνου Πληγέντων κατά τη Ναζιστική κατοχή 1941-44.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ) ΤΣΑΚΩΝΑΣ

Είναι Αρχιτέκτονας και γεννήθηκε στην Αθήνα τα Χριστούγεννα του 1958. Κατοικεί στο Ρέθυμνο από το 1987, όπου με τη σύζυγό του Άλια Αρχοντάκη, απέκτησε δύο παιδιά, τον Φώτη και την Αριστέα. Συνεργάστηκε με τη Νομαρχία Ρεθύμνου έχοντας τη Διεύθυνση του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ (1988-1990).Στη συνέχεια στο Δήμο Ρεθύμνης υπήρξε συνεργάτης του Δημάρχου Δημήτρη Αρχοντάκη στον τομέα του Πολιτισμού (Αναγεννησιακό Φεστιβάλ, Καρναβάλι, Δημοτικό Θέατρο) και του Δημάρχου Γιώργου Μαρινάκη σε Αρχιτεκτονικές Μελέτες (Δημόσια κτίρια, αναπλάσεις πλατειών, οδών της πόλης &οικισμών). Συγγραφέας & Επιμελητής βιβλίων για το Ρέθυμνο, δημοσιεύει στον τοπικό τύπο άρθρα για τον Πολιτισμό και την Αρχιτεκτονική και προτάσεις για το μέλλον της πόλης στη σύγχρονη Ευρώπη.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΚΙΝΤΙΚΟΥ-ΤΑΤΑΡΑΚΗ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ρέθυμνο, γονείς μου ο Κωστής και η Στέλλα Τσικιντίκου (το γένος Σταρένιου).Μετά τις σπουδές Ψυχολογίας δραστηριοποιήθηκα στον ιδιωτικό τομέα και ως ενεργός πολίτης στα κοινά. Με το σύζυγό μου επιχειρηματία Μιχάλη Ταταράκη έχουμε αποκτήσει τρία παιδιά, τον Στέλιο26, τον Κωστή 24 και την Άρτεμις 16 ετών. Σήμερα δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στο bistro «Je’taime» και στην επιχείρηση παροχής υπηρεσιών «FTplus», παράλληλα είμαι Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνης και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ–ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ

Ρεθύμνιος, νυμφευμένος με 3 παιδιά. Ξενοδόχος. Σύμβουλος Τουριστικών επιχειρήσεων, και εισηγητής σε Γαλλικές σχολές τουρισμού στο επάγγελμα και μιλάω 6 γλώσσες. Απόφοιτος από τη Διοίκηση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων(Glion Ελβετίας) και έχω πιστοποίηση στο Strategic Marketing Management & Financial Management (Metropolitan School of Business UK). Τα προσωπικά μου ενδιαφέροντα είναι: γυμναστική, μελέτη βιβλίων, ταξίδια, ριζίτικο τραγούδι και σκιτσογραφία. Μέλος: Hotel Marketing Association, American Finance/Economic Associations, Ελληνογαλλικού Επιμελητήριου, International Society of Sustainability Professionals, Energy Managers Association,Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων